דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


איך לשנות הרגלי תזונה- 10 טיפים- אלעז נטורפת,רוקח ומאמן כושר. 

מאת    [ 12/06/2011 ]

מילים במאמר: 487   [ נצפה 3109 פעמים ]

טיפים התנהגותיים לשינוי בתחום התזונה:

 

 

1.יש לאכול בשקט וברוגע- אכילה תוך כדי ביצוע פעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאת עיתון או אכילה במהירות, בלחץ או בעמידה אינה תורמת לעיכול תקין של מרכיבי המזון. תהליך העיכול של המזון מתחיל עוד בפה ( שבו מופרשים אנזימי עיכול) ולכן ישנה חשיבות לאכילה איטית ומודעת. אכילה בהיסח דעת תורמת לתחושת שובע שמגיע מאוחר יותר ממה שהיה אמור להתרחש, לגזים ונפיחויות בבטן, צרבות וכאבי בטן. ההמלצה המקובלת היא ללעוס את המזון 40  פעם ומעלה לפני שבולעים אותו.

 

2.יש להתחיל את הארוחה בפרי ולא לסיים את הארוחה בפרי- אכילת פרי לפני האוכל מפעילה את מיצי המרה( בשל תכולת הסיבים בפרי) בעקבות כך האוכל שבא אחר כך מתעכל טוב יותר. פרי בסוף הארוחה יכול לגרום רק לתסיסה במערכת העיכול משום שהוא אינו מתעכל היטיב.

 

3. יש לתכנן את האכילה עוד בתחילת היום – בפעולה זו אנו מונעים אכילה ספונטאנית ובלתי מתוכננת. בנוסף לכך אנו יכולים לקבוע מה נאכל במשך היום לפי סדר היום שלנו.מומלץ להכין סנדוויצ'ים וקופסאות אוכל להמשך היום.

 

4. מומלץ לשתות לאורך כל היום מים. הרבה פעמים אנו מתבלבלים בין תחושת הצמא לתחושת הרעב ואנו אוכלים למרות שגופנו זקוק לנוזלים.

 

5. לא לקבוע שאנחנו בדיאטה- לשנות את התפריט לתפריט מאוזן ובריא שנוכל להתמיד בו לאורך כל החיים. הבונוס מלבד הבריאות יהיה ירידת משקל שתשמר לאורך זמן.

 

6. לפני קניית מזון או אירוע חברתי מומלץ לאכול משהו קטן כמו פרי או אגוזים וכך נגיע לאירוע פחות רעבים.

 

7. תווית מזון- יש לקרוא את רשימת הרכיבים שמצויה במוצר. הרכיבים מסודרים בסדר יורד מהרכיב שכמותו הגדולה ביותר ועד לרכיב שכמותו הקטנה ביותר. ננסה להימנע ממזונות שבראש הרשימה שלהם מופיע סוכר, צבעי מאכל, חומרים משמרים ,קפאין , חיטה לבנה ומלח.

 

8. תמיד עדיף לקנות מזון שקרוב ביותר לטבע- נעדיף לקנות בשר שאותו אנו נכין לעומת בשר מוכן ומעובד, נעדיף לקנות טחינה גולמית שממנה נכין טחינה ולא טחינה מוכנה, נעדיף לקנות דבש ולא סוכר, נעדיף אגוזים לא קלויים על פני אגוזים קלוים.

 

9. באירוע חד פעמי כמו חגיגה או טקס כלשהו נתכנן את האכילה שלנו בשאר היום בהתחשבות באירוע שבו סביר להניח שנאכל קצת יותר.

 

10. חצי- חצי:  תמיד באירוע או באכילה משותפת נעדיף את המזונות הבריאים כמו הירקות, הפירות, הדגים ואם אין ברירה גם את הבשר הדל שומן על פני המאכלים עתירי השומן, כולסטרול או סוכר. בקינוח כדאי לבחור בפרי או בפריישיק או אפילו מיץ טבעי על פני קינוח אחר. במידה ובחרו קינוח "אסור" מומלץ לחלוק אותו עם עוד פרטנר.

 

 

 

נכתב על ידי אלעז יוסף נטורפת  N.D  , תזונאי מוסמך, רוקח טבעי מצמחי מרפא ומאמן כושר ( בעל תואר ראשון בחינוך גופני מטעם מכללת וינגייט). 054-4839681 .

                                                    

 "בריאות מהטבע" : www.briutteva.co.il            מתמחים ביעוצי תזונה ונטורפתיה, שיפור כושר גופני, הכנת תכשירים מצמחי מרפא ,הכנת מוצרי קוסמטיקה וטיפול טבעי במחלות שונות. לפרטים אלעז: 0544839681




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב